Ελληνικά   English  
Αρχική  |   Ενημέρωση  |   Εκδηλώσεις  |   Διαγωνισμοί  |   Θέσεις Εργασίας  |   My Certh  |   Επικοινωνία
Εκτύπωση σελίδας
ΕνημέρωσηΝέα

Το ευρωπαϊκό έργο MOVING ανακοινώνει την εκκίνηση εγγραφών για το μαζικό ανοικτό διαδικτυακό μάθημα «Science 2.0 και ανοιχτές ερευνητικές μέθοδοι»


Το ευρωπαϊκό έργο MOVING διοργανώνει ένα μαζικό ανοιχτό διαδικτυακό μάθημα (ΜΑΔΜ - MOOC) με θέμα «Science 2.0 και ανοιχτές ερευνητικές μέθοδοι». Μέσω του ΜΑΔΜ οι νέοι ερευνητές θα μάθουν να χρησιμοποιούν τις κοινωνικές διαδικτυακές τεχνολογίες, καθώς και τις διαδικτυακές επιστημονικές κοινότητες, όχι μόνο ως αντικείμενα μελέτης αλλά και ως δίαυλο επικοινωνίας για την έρευνα τους: χτίζοντας δίκτυα κοινού επιστημονικού ενδιαφέροντος, συζητώντας ερευνητικά ευρήματα και επιτυγχάνοντας συνεργασίες με άλλους ερευνητές (παγκοσμίως) ανεξαρτήτως επιστημονικών, κοινωνικών και γεωγραφικών συνόρων. Οι συμμετέχοντες του ΜΑΔΜ μεταξύ άλλων θα μάθουν πώς η χρήση των προηγμένων τεχνολογιών σε συνδυασμό με κινήματα όπως το Creative Commons προσφέρουν ένα τελείως νέο τρόπο δημοσίευσης, διαμοιρασμού, συζήτησης και αναπαραγωγής των επιστημονικών τους ευρημάτων και δεδομένων. Έτσι, οι ερευνητές, γνωρίζοντας καλύτερα όλες τις νέες τεχνολογίες και τα διαδικτυακά εργαλεία που χρησιμοποιούνται στα κοινωνικά δικτυακά μέσα θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν καινοτόμες ιδέες οι οποίες θα είναι προσβάσιμες στο ευρύ κοινό.

Το ΜΑΔΜ ξεκινά στις 12 Νοεμβρίου 2018 μέσω της πλατφόρμας MOVING, που αποτελεί ένα συνδυαστικό περιβάλλον για έρευνα, συνεργασία και εκπαίδευση. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να παρακολουθήσετε το ολιγόλεπτο βίντεο: https://youtu.be/Z4xUHy3QGDE, να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του έργου και να ακολουθήσετε τους διοργανωτές του ΜΑΔΜ στο twitter @MoMoSci20. Η παρακολούθηση του ΜΑΔΜ είναι δωρεάν για όλους, με μια απλή ηλεκτρονική εγγραφή - οι εγγραφές ξεκίνησαν, και γίνονται εδώ: https://moving.mz.tu-dresden.de/mooc

 

Σημείωση: To ερευνητικό έργο MOVING έχει λάβει χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Ορίζοντας 2020 της Ευρωπαικής Επιτροπής βάσει του συμβολαίου H2020-693092.

 

Πληροφορίες επικοινωνίας:

- Δρ. Βασίλειος Μεζάρης – Ερευνητής A’ ΙΠΤΗΛ/ΕΚΕΤΑ, συντονιστής έργου MOVING / Τηλ.: 2311 257770 / E-mail: bmezaris@iti.gr

- Αμαλία Δρόσου - Υπηρεσίες εξωστρέφειας ΕΚΕΤΑ / Τηλ.: 2310 498214 / E-mail: amelidr@certh.gr  

 

Iστότοπος MOVING: www.moving-project.eu,

Twitter: MOVING_EU 

YoutubeMOVING-H2020-Project 2016-2019

Slideshare: https://www.slideshare.net/MOVING_EU/presentations