Ελληνικά   English  
Αρχική  |   Ενημέρωση  |   Εκδηλώσεις  |   Διαγωνισμοί  |   Θέσεις Εργασίας  |   My Certh  |   Επικοινωνία
Εκτύπωση σελίδας
ΕκδηλώσειςΗμερίδες / Συνέδρια

Online Workshop για την ενδυνάμωση της επιστήμης των πολιτών και της κοινωνικής καινοτομίας
[Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2023]


Η ατμοσφαιρική ρύπανση, που συνιστά στις μέρες μας μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις στις πόλεις και τις αστικές περιοχές, θέτει τη δημόσια υγεία σε κίνδυνο. Η αλλαγή της κοινωνικής συμπεριφοράς των πολιτών σε συνδυασμό με την κοινωνική καινοτομία είναι απαραίτητες για τη βελτίωση της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα.

Το ερευνητικό έργο SOCIO-BEE, που συντονίζεται από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με δύο ακόμη ερευνητικά έργα που χρηματοδοτούνται στο πλαίσιο του Horizon 2020 European Green Deal call, το GreenSCENT και το WeCOMPAIR, διοργανώνουν online εργαστήριο με βασικό άξονα την παραπάνω πρόκληση.  

Στο workshop θα παρουσιαστούν ψηφιακά εργαλεία (όπως η ανάπτυξη εφαρμογών επαυξημένης πραγματικότητας, analytics υποστηριζόμενα από Τεχνητή Νοημοσύνη κλπ) και μεθοδολογίες που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο αυτών των προγραμμάτων που θα ενθαρρύνουν για την ενεργή συμμετοχή των πολιτών και την εμπλοκή τους σε  δράσεις επιστήμης των πολιτών (Citizen Science)

Τα τρία ερευνητικά έργα, ενδυναμώνουν την επιστήμη των πολιτών και οργανώνουν πιλότους σε δέκα και πλέον πόλεις για την εκπαίδευση και εμπλοκή και συμμετοχή μαθητών και πολιτών στην παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα.

Απώτερος στόχος είναι η επιρροή προς την ενθάρρυνση της κοινωνικής καινοτομίας και την αλλαγή της συμπεριφοράς προς ένα βιώσιμο μέλλον. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα επιπλέον να συμμετάσχουν σε διαδραστικές συνεδρίες που θα πυροδοτήσουν το ενδιαφέρον τους για περαιτέρω συζήτηση και δοκιμή των εργαλείων που παρουσιάζονται.

Εγγραφείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZMud-ytpzMtH9Jipt_NFn3_L3ozLIH9qAer