Ελληνικά   English  
Αρχική  |   Ενημέρωση  |   Εκδηλώσεις  |   Διαγωνισμοί  |   Θέσεις Εργασίας  |   My Certh  |   Επικοινωνία
Εκτύπωση σελίδας
ΕνημέρωσηΒιβλιοθήκη

Κατάλογος "ΙΡΙΣ"


 

Για να αναζητήσετε το υλικό που υπάρχει στη συλλογή της Ε.Π. Τεκμηρίωσης & Βιβλιοθήκης  πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον αυτοματοποιημένο κατάλογό της (Online Public Access Catalogue) - OPAC IΡΙΣ 

Συγκεκριμένα, στον ηλεκτρονικό κατάλογο βρίσκεται καταχωρισμένο το σύνολο του υλικού (βιβλία, περιοδικά, οπτικοί δίσκοι, κ.α.) που υπάρχει στο φυσικό χώρο της Βιβλιοθήκης καθώς και επιλεγμένοι τίτλοι ηλεκτρονικών περιοδικών, ενδιαφέρουσες ελληνικές & διεθνείς βάσεις δεδομένων κ.α.

 Ο εμπλουτισμός της συλλογής της Βιβλιοθήκης είναι συνεχής.
 
Για την καλύτερη χρήση του ηλεκτρονικού μας καταλόγου ΙΡΙΣ, συμβουλευτείτε τις οδηγίες αναζήτησης με χρήσιμες παρατηρήσεις και παραδείγματα.


Βιβλιογραφική Β.Δ. PAPYRUS

Η απαραίτητη ιστορική αναδρομή και αναζήτηση πολλές φορές στα υπάρχοντα πλούσια συγγραφικά τεκμήρια των κύριων ερευνητών του ΕΚΕΤΑ, κατέστησε απαραίτητη και για λόγους αρχειακούς, τη δημιουργία μίας πνευματικής παρακαταθήκης σε μορφή "Ψηφιακής Βιβλιοθήκης", που της δώσαμε το όνομα  "PAPYRUS".
 
Με εφόδια τα σύγχρονα μέσα, την ευρεία διάδοση των ηλεκτρονικών μορφών των πηγών πληροφόρησης και την αποκτηθείσα πείρα, αναπτύχθηκε στις αρχές του 2002 από τη Βιβλιοθήκη η εξειδικευμένη βιβλιογραφική βάση δεδομένων  "PAPYRUS", η οποία είναι  ενσωματωμένη στον ηλεκτρονικό κατάλογο ΙΡΙΣ  και έχει παρουσία στο διαδίκτυο.
 

Το κύριο τμήμα της βάσης αποτελείται από άρθρα πλήρους κειμένου (σε μορφή pdf κυρίως) με ελεγχόμενη πρόσβαση αποκλειστικά για τους χρήστες του ΕΚΕΤΑ (i.p. control). Προτεραιότητα δίνεται, στη σημαντική αυτή εργασία καταγραφής, στις δημοσιεύσεις ελληνικές και ξένες των κυρίως ερευνητών του ΕΚΕΤΑ, θα περιλαμβάνονται  βιογραφικά, διδακτικές σημειώσεις  και άλλη βιβλιογραφία, καθώς συλλέγεται.

Επίσης ορισμένα σημαντικά άρθρα της τρέχουσας βιβλιογραφίας που προκύπτουν κατά την προσωπική επεξεργασία των εισερχόμενων τευχών των περιοδικών στη Βιβλιοθήκη, προγραμματίζονται για την εισαγωγή και καταχώρισή τους στον  "PAPYRUS".