Ελληνικά   English  
Αρχική  |   Ενημέρωση  |   Εκδηλώσεις  |   Διαγωνισμοί  |   Θέσεις Εργασίας  |   My Certh  |   Επικοινωνία
Εκτύπωση σελίδας
ΕνημέρωσηPress CornerΔελτία Τύπου @ ΕΚΕΤΑ

Δελτίο τύπου Υπεγράφη το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΕΚΕΤΑ και Δήμου Θέρμης
[9 Οκτωβρίου 2020]Παρασκευή, 9.10.2020

Το Εθνικό Κέντρο  Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) και ο Δήμος Θέρμης προχώρησαν σήμερα, Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2020 στην Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας στο πλαίσιο σχετικής συνάντησης στις εγκαταστάσεις του ερευνητικού κέντρου. Η πράξη αυτή σηματοδοτεί την αμοιβαία πρόθεση των δύο πλευρών να συνεργαστούν με στόχο την ενίσχυση της διασύνδεσης της έρευνας με το επιχειρηματικό περιβάλλον και την κοινωνία του Δήμου Θέρμης καθώς και τη συνέργεια στο πλαίσιο ερευνητικών και λοιπών αμοιβαία επωφελών δραστηριοτήτων.

Οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης στα ειδικότερα πεδία συνεργασίας, τα οποία περιλαμβάνουν την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειρίας σε θέματα σύνδεσης της έρευνας με την τοπική κοινωνία, τον κοινό σχεδιασμό και υλοποίηση εθνικών και ευρωπαϊκών έργων, τη δικτύωση και προβολή των δύο φορέων στην Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και τη διοργάνωση κοινών εκδηλώσεων, ημερίδων εργασίας και συνεδρίων  σε θέματα καινοτομίας, ανάπτυξης, εξωστρέφειας, επιχειρηματικότητας καθώς άλλα θέματα που ενδιαφέρουν τους δημότες και τις επιχειρήσεις του Δήμου Θέρμης και το ΕΚΕΤΑ, όπως: ενέργεια, περιβάλλον, πληροφορική, υγεία, μεταφορές.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΕΤΑ, Δρ. Αθανάσιος Γ. Κωνσταντόπουλος, τόνισε μεταξύ άλλων την ανάγκη ενίσχυσης τέτοιων πρωτοβουλιών, που μπορούν να προσφέρουν καινοτόμες λύσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Το παρόν Μνημόνιο Συνεργασίας επισημοποιεί και επεκτείνει την ήδη στενή συνεργασία του ΕΚΕΤΑ με το Δήμο Θέρμης, ο οποίος προσφέρει το φιλόξενο περιβάλλον του στο ΕΚΕΤΑ τα τελευταία 35 χρόνια.  Μαζί αντιμετωπίζουμε τις σύνθετες προκλήσεις της εποχής, δημιουργούμε νέες ευκαιρίες και συνδιαμορφώνουμε πρωτοβουλίες προς όφελος των πολιτών, της κοινωνίας και της βιώσιμης ανάπτυξης της περιοχής».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος  επεσήμανε οτι: «είναι πολύ σημαντικό για το δήμο μας και την περιοχή μας, να φιλοξενεί καινοτόμους επιστημονικούς φορείς όπως το ΕΚΕΤΑ. Από τις συζητήσεις τις οποίες κάναμε διαπιστώσαμε ότι υπάρχει έδαφος συνεργασίας καθώς διαθέτουμε κοινά οράματα και στόχους όσον αφορά την οικονομική ανάπτυξη, την ανάπτυξη της καινοτομίας και τον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής βάσης της περιοχής».