Ελληνικά   English  
Αρχική  |   Ενημέρωση  |   Εκδηλώσεις  |   Διαγωνισμοί  |   Θέσεις Εργασίας  |   My Certh  |   Επικοινωνία
Εκτύπωση σελίδας
ΕνημέρωσηΝέα

Αξιοποιώντας τη νέα γνώση και τα προηγμένα εργαλεία που αναπτύχθηκαν στα πλαίσια του έργου Satisfactory, δύο φορείς της κοινοπραξίας ανακοινώνουν την ίδρυση μίας καινοτόμου spin-off εταιρίας


Η εταιρεία “Farextra”, που ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2017 από το ΙΠΤΗΛ/ΕΚΕΤΑ και την Regola Srl, εξειδικεύεται στην παροχή λύσεων end-to-end, καθώς και συμβουλευτικών υπηρεσιών, στους τομείς της on-the-job εκπαίδευσης, της αναγνώρισης και αντιμετώπισης συμβάντων σε πραγματικό χρόνο, της υποστήριξης με επαυξημένη πραγματικότητα, της 3D αναγνώρισης αντικειμένων, καθώς και του εντοπισμού θέσης και της καταγραφής δεδομένων σε πραγματικό χρόνο.

Απευθυνόμενη σε εταιρίες από τους κλάδους της βιομηχανικής παραγωγής και συντήρησης, μέχρι της ναυπηγικής και αεροναυπηγικής, η Farextra στοχεύει στην ανάδειξη της γνώσης και των κρυμμένων συσχετίσεων στα δεδομένα των βιομηχανιών, καθώς και στην υποστήριξη συμπεριφορικής ανάλυσης σε πραγματικό χρόνο, χρησιμοποιώντας τεχνικές εξόρυξης δεδομένων. Η κύρια προσφορά της είναι μία πλατφόρμα εικονικής/επαυξημένης πραγματικότητας (VR/AR platform) για εκπαίδευση προσωπικού στη βιομηχανική λειτουργία, παραγωγή, συντήρηση και υποστήριξη, με την καινοτόμο δυνατότητα 3D κινούμενης παρουσίασης εργασιών και προσομοίωσης μηχανικής συναρμολόγησης, με άμεση επαλήθευση των ενεργειών του εκπαιδευομένου, μέσω τεχνολογίας αναγνώρισης κινήσεων και αντικειμένων.

 

Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο SatisFactory, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.satisfactory-project.eu και ακολουθείστε μας στα social media (FB: SatisFactory H2020 Project, Twitter: SatisFactoryEU, LinkedIn: SatisFactory H2020 Project, YouTube: SatisFactory Project).

Συντονιστής έργου: Δρ. Δημήτριος Τζοβάρας, Διευθυντής του ΙΠΤΗΛ/ΕΚΕΤΑ - Τηλ.: +30 2310 257777 - e-mail: dimitrios.tzovaras@iti.gr.