Ελληνικά   English  
Αρχική  |   Ενημέρωση  |   Εκδηλώσεις  |   Διαγωνισμοί  |   Θέσεις Εργασίας  |   My Certh  |   Επικοινωνία
Εκτύπωση σελίδας
ΕνημέρωσηΝέα2008

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Κωνσταντίνου Καραμανλή στις εγκαταστάσεις του ΕΚΕΤΑ στη Θεσσαλονίκη


 

                                             ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Κωνσταντίνου Καραμανλή στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης -ΕΚΕΤΑ στη Θεσσαλονίκη.  Ο κ. Πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στα νέα κτίρια του Κέντρου που θα στεγάσουν τα Ινστιτούτα Πληροφορικής και Τηλεματικής - ΙΠΤΗΛ και Αγροβιοτεχνολογίας-ΙΝΑ, καθώς επίσης και στις υπόλοιπες εγκαταστάσεις του Κέντρου.

 Κατά την επίσκεψη ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του ΕΚΕΤΑ καθ. Κωνσταντίνο Κυπαρισσίδη για τα σημαντικά ερευνητικά επιτεύγματα του Κέντρου όπως η νέα μέθοδος παραγωγής υδρογόνου από την ηλιακή ενέργεια, συστήματα παραγωγής περιβαλλοντικών καυσίμων, εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας καθώς και μεθόδους ανάλυσης δεδομένων βιολογικών μακρομορίων.

 Τον Πρωθυπουργό συνόδευσαν στην επίσκεψή του, ο Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Χρ. Φώλιας, ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, κ. Μ. Τζίμας, οι Υφυπουργοί Ανάπτυξης, κ. Στ. Καλαφάτης και κ. Γ. Βλάχος, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Ι. Ιωαννίδης, ο ΓΓΕΤ, κ. Φ. Τσαλίδης, ο ΓΓ Μακεδονίας -Θράκης, κ. Λ. Ανανίκας, ο ΓΓ Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Γ. Τσιότρας, Βουλευτές, Ευρωβουλευτές και εκπρόσωποι της ερευνητικής και επιχειρηματικής κοινότητας.

 Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Κυπαρισσίδης, στο ΕΚΕΤΑ εργάζονται 500 ερευνητές, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι. Στους στόχους του Κέντρου είναι η κατασκευή δύο νέων κτιρίων και ενός νέου ερευνητικού Ινστιτούτου. Πρόσθεσε ότι για κάθε ένα ευρώ που παίρνει από τον κρατικό προϋπολογισμό το ΕΚΕΤΑ εξασφαλίζει τέσσερα ευρώ από εισροές κονδυλίων με τα ερευνητικά του προγράμματα. Επιπλέον, ο κ. Κυπαρισσίδης επεσήμανε ότι το ΕΚΕΤΑ μπορεί να έχει αποφασιστική συμβολή στην υλοποίηση των στόχων της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, που αναπτύσσεται στην ίδια περιοχή, δηλαδή στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

 Στη σύντομη ομιλία του ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης είναι σταθερή προτεραιότητα για την ανάπτυξη της χώρας και υλοποείται ως σχεδιασμός ο οποίος κινείται σε συγκεκριμένους άξονες που εκμεταλλεύονται τη γεωγραφική της θέση, τους φυσικούς πόρους αλλά και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της. Οι τομείς στους οποίους θα δοθεί προτεραιότητα -τόνισε- χαρακτηρίζονται από καινοτομία, νέες τεχνολογίες, εξωστρέφεια και την παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας.  

 
Σχετικό Υλικό 
Δείτε στιγμιότυπα  από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο ΕΚΕΤΑ - Φ1
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού @ ΕΚΕΤΑ - Φ2
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού @ ΕΚΕΤΑ - Φ3
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού @ ΕΚΕΤΑ - Φ4
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού @ ΕΚΕΤΑ - Φ5
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού @ ΕΚΕΤΑ - Φ6
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού @ ΕΚΕΤΑ - Φ7
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού @ ΕΚΕΤΑ - Φ8
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού @ ΕΚΕΤΑ - Φ9
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού @ ΕΚΕΤΑ - Φ10
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού @ ΕΚΕΤΑ - Φ11
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού @ ΕΚΕΤΑ - Φ12
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού @ ΕΚΕΤΑ - Φ13
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού @ ΕΚΕΤΑ - Φ14
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού @ ΕΚΕΤΑ - Φ14
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού @ ΕΚΕΤΑ - Φ16