Ελληνικά   English  
Αρχική  |   Ενημέρωση  |   Εκδηλώσεις  |   Διαγωνισμοί  |   Θέσεις Εργασίας  |   My Certh  |   Επικοινωνία
Εκτύπωση σελίδας
ΕνημέρωσηΝέα

Το έργο SatisFactory ανακοινώνει την πρώτη επιτυχημένη εφαρμογή των καινοτόμων λύσεών του στο βιομηχανικό περιβάλλον του ΙΔΕΠ/ΕΚΕΤΑ


Η πρώτη πιλοτική εφαρμογή στην πλήρως λειτουργική βιομηχανική μονάδα χημικών διεργασιών του ΙΔΕΠ/ΕΚΕΤΑ βασίστηκε σε πραγματικά σενάρια που εκτελέστηκαν από ομάδα εργαζομένων. Τα σενάρια αυτά αφορούσαν την επίβλεψη της λειτουργίας της μονάδας και των εργαζομένων μέσω διαδικτύου, τον εντοπισμό συμβάντων, καθώς και την βελτιστοποίηση των διαδρομών των εργαζομένων στο βιομηχανικό χώρο. Για την εκτέλεση των σεναρίων χρησιμοποιήθηκαν οι βασικές τεχνολογίες του έργου που παρέχουν φορητή και πανταχού παρούσα υπολογιστική  (γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας, «έξυπνοι» ανιχνευτές, συσκευές εντοπισμού θέσης, εφαρμογές αναγνώρισης κινήσεων), προηγμένη υποστήριξη λήψης αποφάσεων (DSS, εφαρμογές μεταφοράς δεδομένων και κατανομής εργασίας στους ανθρώπινους πόρους), υποστήριξη με επαυξημένη πραγματικότητα (πλατφόρμα AR), καθώς και αποτελεσματική συνεργασία και ανταλλαγή γνώσης μέσω παιχνιδοποίησης (πλατφόρμα συνεργασίας και κοινωνικής επικοινωνίας με στοιχεία παιχνιδοποίησης).

Εφαρμόζοντας μία ανθρωποκεντρική μεθοδολογία, τα πρώτα στοιχεία αξιολόγησης που συλλέχθηκαν από τους χρήστες φανερώνουν ικανοποίηση σε ποσοστό μεγαλύτερο του 80% από την ευκολία χρήσης του συστήματος και τη δυνατότητα ενοποίησης και διάχυσης της τεχνογνωσίας όλων των βαθμίδων της βιομηχανικής μονάδας στους εργαζόμενους.

Τα αποτελέσματα από την πρώτη πιλοτική δοκιμή άνοιξαν το δρόμο για την εφαρμογή των λύσεων του SatisFactory σε μεγαλύτερη κλίμακα, σε ακόμα δύο βιομηχανίες από τους τομείς της διακριτής κατασκευής (COMAU S.p.A, μέλος της FIAT Group) και της παραγωγής προϊόντων σε παρτίδες (SUNLIGHT Systems S.A.).

 

Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο SatisFactory, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.satisfactory-project.eu και ακολουθείστε μας στα social media (FB: SatisFactory H2020 Project, Twitter: SatisFactoryEU, LinkedIn: SatisFactory H2020 Project, YouTube: SatisFactory Project).

Συντονιστής έργου: Δρ. Δημήτριος Τζοβάρας, Διευθυντής του ΙΠΤΗΛ/ΕΚΕΤΑ - Τηλ.: +30 2310 257777 - e-mail: dimitrios.tzovaras@iti.gr.