Ελληνικά   English  
Αρχική  |   Ενημέρωση  |   Εκδηλώσεις  |   Διαγωνισμοί  |   Θέσεις Εργασίας  |   My Certh  |   Επικοινωνία
Εκτύπωση σελίδας
ΕνημέρωσηΝέα

Δύο ερευνητές του ΕΚΕΤΑ, στην κατάταξη με τους κορυφαίους Έλληνες επιστήμονες για το έτος 2021, στην Επιστήμη των Υπολογιστών και της Ηλεκτρονικής
[Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021]


Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021

Ανάμεσα στους κορυφαίους επιστήμονες στην Ελλάδα για το έτος 2021 στο πεδίο της Επιστήμης των Υπολογιστών και της Ηλεκτρονικής (Computer Science and Electronics) στη λίστα που δημοσίευσε το Guide2Research, συγκαταλέγονται oι Δρ. Δημήτριος Τζοβάρας, Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) και Δρ. Ιωάννης Κομπατσιάρης, Ερευνητής Α΄ Βαθμίδας και Αναπληρωτής Διευθυντής στο Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του ΕΚΕΤΑ.

Η κατάταξη αυτή πραγματοποιείται σε παγκόσμια κλίμακα, περιλαμβάνοντας τα κριτήρια του δείκτη επιστημονικής ποιότητας (h-index), ο οποίος θα έπρεπε να είναι ίσος ή μεγαλύτερος του 40, των δημοσιεύσεων και των βιβλιογραφικών αναφορών κάθε επιστήμονα, σε βάσεις δεδομένων στο διαδίκτυο έως και τις 24 Ιουνίου 2021. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ένας δείκτης h μεγαλύτερος του 20, είναι πολύ καλός για έναν ερευνητή, ενώ άνω του 40 θεωρείται ως εξαιρετικός.

H διάκριση αυτή, ανάμεσα σε πολλές ακόμη, είναι ενδεικτική της αξιόπιστης, διεπιστημονικής και υψηλού επιπέδου έρευνας που διεξάγεται στο ΕΚΕΤΑ, γεγονός που έχει προσδώσει στο Κέντρο διεθνή αναγνώριση.

Εδώ μπορείτε να δείτε τη λίστα με τους επιστήμονες από την Ελλάδα. https://guide2research.com/scientists/GR