Ελληνικά   English  
Αρχική  |   Ενημέρωση  |   Εκδηλώσεις  |   Διαγωνισμοί  |   Θέσεις Εργασίας  |   My Certh  |   Επικοινωνία
Εκτύπωση σελίδας
Θέσεις ΕργασίαςΑΡΧΕΙΟ: Θέσεων Εργασίας
[2007-2024]
Θέσεις Προσωπικού
στα πλαίσια Ερευνητικών Προγραμμάτων
2017

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για υποβολή πρότασης προς σύναψη σύμβασης ανάθεσης έργου για μία (1) θέση έκτακτου προσωπικού, στο πλαίσιο υλοποίησης του ερευνητικού έργου «HARMONIzation and integrative analysis of regional, national and international Cohorts on primary Sjogren’ s Syndrome (pSS) towards improved stratification, treatment and health policy making» - «HARMONICSS»
[16684]@ ΕΚΕΤΑ / ΙΠΤΗΛ
01 Δεκ 2017


Θέρμη Θεσσαλονίκης, Δεκέμβριος 01, 2017 - Το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών - Ι.Π.ΤΗΛ. του Ε.Κ.Ε.Τ.Α., στο πλαίσιο υλοποίησης του παραπάνω ΕΕ, προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους που διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα να υποβάλουν αίτηση συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά.


Αρ. πρωτ.:

16684 / 01-12-2017 

Κωδικός Θέσης: 16684
ΑΔΑ: Ψ0ΙΤ469ΗΡ8-96Γ
Ειδικότητα:

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών ή Πληροφορική ή συναφής ειδικότητα

Αντικείμενο  Έργου:

Το ερευνητικό έργο HarmonicSS έχει ως κυρίαρχο στόχο να δημιουργήσει ένα Διεθνές Δίκτυο μεταξύ συνεργατών και κοινωνικών ομάδων, με όραμα να προσεγγιστούν οι πρωτεύουσες ανάγκες που σχετίζονται με το σύνδρομο Σιόγκρεν (primary Sjogren Syndrome-pSS). Η δημιουργία και η ανάπτυξη πληροφοριακής πλατφόρμας, συνυφασμένης με τα σύγχρονα πρότυπα, θα προσφέρει εργαλεία ασφαλούς αποθήκευσης, ανάλυσης, διαχείρισης και διαμοιρασμού δεδομένων σε πολλαπλά επίπεδα, με στόχο την ολοκληρωμένη προσέγγιση και τον σεβασμό στην πληροφορία. Παράλληλα, τα ερευνητικά αποτελέσματα θα είναι προσπελάσιμα από όλους τους συναφείς οργανισμούς που επικεντρώνονται στις Ρευματολογικές ασθένειες. Ο βασικός άξονας του HarmonicSS είναι να συγκεντρώσει τις τοπικές, εθνικές και διεθνείς κοινωνικές ομάδες στις οποίες έχει διαγνωστεί σύνδρομο Σιόγκρεν και με σεβασμό στα νομικά, ηθικά και ιδιωτικά πρότυπα, να δημιουργήσει ένα κοινό σημασιολογικό ενωτικό δίκτυο επικοινωνίας των ομάδων μέσω «cloud» τεχνολογιών. Εφαρμογές ανάλυσης και εξόρυξης μεγάλου όγκου δεδομένων καθώς και οπτικοποίηση πληροφοριών θα ενσωματωθούν στην πλατφόρμα της νέας εναρμονισμένης κοινωνικής ομάδας ώστε να αναγνωριστούν κλινικές ανάγκες σχετικά με το σύνδρομο Σιόγκρεν. Επιπλέον, εργαλεία για συγκεκριμένες διαγνωστικές λειτουργίες (π.χ. ανάλυση εικόνας υπερηχοτομογραφίας) καθώς και επιλογή των κατάλληλων ασθενών για κλινικές μελέτες, παρέχονται μέσω του προγράμματος. Οι βασικοί χρήστες της πλατφόρμας HarmonicSS είναι ερευνητές, κλινικοί, φαρμακευτικοί οργανισμοί και ιατρικοί σύλλογοι. Το σύνδρομο Σιόγκρεν θεωρείται σημαντικό όχι μόνο λόγω του κλινικού του χαρακτήρα αλλά επειδή αποτελεί ένα σύνδεσμο των αυτοάνοσων νοσημάτων, της ανάπτυξης καρκινικών κυττάρων και του ρόλου της παθογένειας. Για τον λόγο αυτό η μελέτη του συνδρόμου Σιόγκρεν, αποτελεί σημαντικό κομμάτι στην εξέλιξη των κλινικών μεθόδων και προς αυτόν τον σκοπό συντελεί η διατήρηση και η εξέλιξη της πληροφοριακής πλατφόρμας. Καταληκτικά η μελέτη του συνδρόμου Σιόγκρεν μπορεί να αποτελέσει και σημαντικό βήμα στα συστήματα υγείας που αφορούν συγγενείς ρευματικές ασθένειες όπως η ρευματική αρθρίτιδα.

Παραδοτέα/Αναμενόμενα αποτελέσματα: 

Ο υποψήφιος που θα επιλεγεί αναμένεται να ασχοληθεί με την υλοποίηση μεθόδων οπτικοποίησης και οπτικής ανάλυσης δεδομένων (visual analytics) σε περιβάλλον Web. Οι μέθοδοι οπτικοποίησης θα δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες του συστήματος να έχουν μια συνοπτική άποψη των δεδομένων που αφορούν σε ένα σύνολο ασθενών, λαμβάνοντας υπόψη πληροφορίες από πολλαπλές ετερογενείς πηγές, όπως γενετικά δεδομένα, δεδομένα από κοινωνικά δίκτυα, καθώς και τα αποτελέσματα αλγορίθμων εξόρυξης δεδομένων. Οι μέθοδοι οπτικοποίησης θα συμβάλλουν επίσης στη διαδικασία σχηματισμού πολιτικών υγείας από τους χρήστες του συστήματος. Ο υποψήφιος αναμένεται επίσης να ασχοληθεί με την υλοποίηση της «cloud» υποδομής που θα χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση και διαχείριση των δεδομένων του έργου. 


Διάρκεια:

06 μήνες

Θέσεις:

1

Τόπος: ΕΚΕΤΑ, 6ο χλμ. οδού Θέρμης – Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη

 

Σημειώστε Προθεσμία υποβολής: 18-12-2017 και ώρα 13:00
 

Αποστολή Δικαιολογητικών:

ΕΚΕΤΑ / Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΙΠΤΗΛ)

6ο χλμ. Χαριλάου - Θέρμης

570 01 Θέρμη, Θεσσαλονίκη


Πληροφορίες:

Περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνικά στο 2311 257722 ή στο email: kvotis@iti.gr (κ. Κ. Βότη).