Ελληνικά   English  
Αρχική  |   Ενημέρωση  |   Εκδηλώσεις  |   Διαγωνισμοί  |   Θέσεις Εργασίας  |   My Certh  |   Επικοινωνία
Εκτύπωση σελίδας
ΕνημέρωσηΝέα

Επίσκεψη στη Νάουσα με επίκεντρο τη δημιουργία παραρτήματος του ΕΚΕΤΑ
[Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024]


Την Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024,  κλιμάκιο του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) απαρτιζόμενο από τον Πρόεδρό του Δημήτριο Τζοβάρα, τον Αντιπρόεδρο και Διευθυντή του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ), Ε. Μπεκιάρη, τον Διευθυντή του Ινστιτούτου Βιο-Οικονομίας και Αγρο-τεχνολογίας (IΒO), Διονύση Μπόχτη και την Διευθύντρια του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών (INEΒ), Αναστασία Χατζηδημητρίου, έγιναν δεκτοί από τον Δήμαρχο Νάουσας κ. Νίκο Κουτσογιάννη και πολλά στελέχη του Δήμου.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η δημιουργία παραρτήματος του ΕΚΕΤΑ στην Νάουσα με αντικείμενο θέματα έρευνας στους τομείς της αγροτεχνολογίας, της αγροδιατροφής και των agrologistics.

Ο Δήμαρχος, ξενάγησε την αντιπροσωπεία του ΕΚΕΤΑ στο προτεινόμενο κτίριο κλωστοϋφαντουργίας Λόγγου, Κύρτση και Τουρπάλη, για την εγκατάσταση του παραρτήματος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, συμφωνήθηκε η υπογραφή συμβολαίου μεταξύ του Δήμου Νάουσας και του ΕΚΕΤΑ, που θα περιλαμβάνει τόσο τη λειτουργία του παραρτήματος του ΕΚΕΤΑ, όσο και την από κοινού ανάπτυξη θερμοκοιτίδας τοπικών επιχειρήσεων αλλά και κοινών ερευνητικών δράσεων μεταξύ της τοπικής βιομηχανίας και του ΕΚΕΤΑ.

 

Σκοπός της συνάντησης η δημιουργία παραρτήματος του ΕΚΕΤΑ
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης
Ο δήμαρχος Νάουσας με τους κ. Τζοβάρα και κ. Μπεκιάρη
Στη συνάντηση συμφωνήθηκε η υπογραφή συμβολαίου μεταξύ των δύο πλευρών