Ελληνικά   English  
Αρχική  |   Ενημέρωση  |   Εκδηλώσεις  |   Διαγωνισμοί  |   Θέσεις Εργασίας  |   My Certh  |   Επικοινωνία
Εκτύπωση σελίδας
ΕνημέρωσηΝέα

38ο Συνέδριο EARSeL & 3ο κοινό Workshop της NASA και του EARSeL


Στις 11-12 Ιουλίου, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης – Ινστιτούτο Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΚΕΤΑ-ΙΠΤΗΛ) συνδιοργάνωσε με τη NASA το ‘3rd EARSeL Special Interest Group (SIG) LU/LC and NASA LCLUC Workshop’ που επικεντρώθηκε στα αίτια και τις επιπτώσεις των αλλαγών κάλυψης και χρήσης Γης και την αειφορία υπό το πρίσμα του τρίπτυχου νερό-ενέργεια-τροφή.

Παράλληλα το ΕΚΕΤΑ-ΙΠΤΗΛ συνδιοργάνωσε από κοινού με το Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ) στις 9-12 Ιουλίου 2018  το ‘38th EARSeL Symposium’ με θέμα την έρευνα στον τομέα της Παρατήρησης Γης για την υποστήριξη της αειφορίας.

Και οι δύο εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Συνεδριακό Κέντρο του ΜΑΙΧ και έλαβαν υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος. Φιλοξένησαν 12 ομιλητές παγκόσμιας απήχησης και 4 καταξιωμένους επιστήμονες ως συντονιστές των συζητήσεων. Οι τελευταίοι προήλθαν από τη Μονάδα Διαστημικών Δεδομένων για τις Κοινωνικές Προκλήσεις και την Ανάπτυξη της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τη νέα Διεύθυνση της Γραμματείας της Ομάδας για την Παρατήρηση Γης, το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον και το Κέντρο Διαστημικών Ερευνών της Γερμανίας.

Περισσότεροι από 200 συμμετέχοντες έδωσαν το παρών σε παρουσιάσεις και ζωηρές συζητήσεις  ενώ δημιουργήθηκε γόνιμο περιβάλλον για την ανάδειξη ενός νέου δικτύου για την Ανατολική Μεσόγειο, το MedRIN. Σε αυτό, Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ και Τουρκία αναλαμβάνουν μαζί με τη NASA πρωταγωνιστικό ρόλο.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί, ότι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων φιλοξενήθηκε στο λιμάνι των Χανίων η έκθεση του έργου ECOPOTENTIAL με τίτλο ‘SPACED: Using Earth Observations to Protect Natural Landscapes’, όπου οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να θαυμάσουν την ομορφιά προστατευόμενων περιοχών στην Ευρώπη και ευρύτερα, και να ενημερωθούν για θέματα και προκλήσεις που τις αφορούν.