Ελληνικά   English  
Αρχική  |   Ενημέρωση  |   Εκδηλώσεις  |   Διαγωνισμοί  |   Θέσεις Εργασίας  |   My Certh  |   Επικοινωνία
Εκτύπωση σελίδας
ΕνημέρωσηΝέα

Επίσκεψη του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κωνσταντίνου Κυρανάκη στο ΕΚΕΤΑ
[Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024]Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης επισκέφθηκε σήμερα, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης, όπου και τον υποδέχτηκε ο Πρόεδρος του ΕΚΕΤΑ Δρ. Δημήτριος Τζοβάρας και ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κεντρικής Μακεδονίας, Δρ. Νικόλαος Τζόλλας.

Στην επίσκεψη συμμετείχαν ακόμη, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας Καθ. Αθανάσιος Κυριαζής, η Βουλευτής Επικρατείας Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου και ο Βουλευτής Μεσσηνίας κ. Μιλτιάδης Χρυσομάλλης. 

Στη συνάντηση που ακολούθησε, στο επίκεντρο βρέθηκε η ενημέρωση του κ. Κυρανάκη, αναφορικά με τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του Κέντρου, την ερευνητική του δραστηριότητα, καθώς και το πραγματικό αποτύπωμά της στην κοινωνία και οικονομία της χώρας.

Στη συνέχεια ο κ. Κυρανάκης επισκέφθηκε τον Κόμβο Ψηφιακής Καινοτομίας για την Ευέλικτη Βιομηχανία του Μέλλοντος Agile 4.0 Cluster, καθώς και τις πρότυπες υποδομές του Έξυπνου Σπιτιού και του Iszeb Container, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα της ΠΚΜ «Συνεργατικοί Σχηματισμοί για την προώθηση της καινοτομίας στην τοπική επιχειρηματικότητα».  Η ξενάγηση ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη του στην  κτιριακή εγκατάσταση Ενεργώ, Υποδομή Έρευνας και Εφαρμογής Βιώσιμων Πηγών Ενέργειας - Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος - ΙΣΝ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, εκφράστηκε το ενδιαφέρον του Υφυπουργού για τη στήριξη του έργου του ΕΚΕΤΑ,  ενώ  αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, η ισχυρή πρόθεση διατήρησης της αριστείας του Κέντρου στον τομέα της άντλησης ανταγωνιστικής χρηματοδότησης καθώς και της εισαγωγής ψηφιακών τεχνολογικών καινοτομιών στο εγχώριο και διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον.

 

 

Ενημέρωση του Υφυπουργου για τον αναπτυξιακο σχεδιασμο του ΕΚΕΤΑ
Ενημέρωση του Υφυπουργού για τις έξυπνες υποδομές στο Smart Home
Επίσκεψη στο εργαστήριο Ρομποτικής στο εσωτερικό του Smart Home
Ενημέρωση για την τεχνολογία ενεργής πρόσοψης με φωτοβολταϊκά στοιχεία
Στην κτιριακή εγκατάσταση "Ενεργώ"
Στο κινητό εργαστήριο μέτρησης ποιότητας της ατμόσφαιρας
Συζήτηση στο τέλος της επίσκεψης