Ελληνικά   English  
Αρχική  |   Ενημέρωση  |   Εκδηλώσεις  |   Διαγωνισμοί  |   Θέσεις Εργασίας  |   My Certh  |   Επικοινωνία
Εκτύπωση σελίδας
ΕνημέρωσηΝέα

Ενακτήρια Συνάντηση του Ερευνητικού Έργου LIFE BIOMASS C+


Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της εναρκτήριας συνάντησης της ομάδας του ερευνητικού έργου LIFE με ακρωνύμιο «BIOMASS C+» και τίτλο «Low‐cost, carbon positive bioethanol production with innovative Green Floating Filters in multiple water bodies», το οποίο έλαβε χώρα στην Αθήνα, στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας ΕΛΠΕ στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2017.

 

Το έργο BIOMASS C+, έχει συντονιστή το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, ενώ συμμετέχουν ως εταίροι η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, το Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης (Ισπανία), η εταιρεία BIOSTREAM (Ολλανδία), o αγροτικός συνεταιρισμός COMRA (Ισπανία) και η εταιρεία VOLTERRA (Ισπανία), στοχεύει στη μείωση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής μέσω της παραγωγής και αξιοποίησης βιοκαυσίμων.

Στόχος του εν λόγω έργου η μείωση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής μέσω της παραγωγής και αξιοποίησης βιοκαυσίμων. Για το σκοπό αυτό, μέσα από το έργο προτείνεται η εφαρμογή της καινοτόμου τεχνολογίας των Πράσινων Κινούμενων Φίλτρων (Green Floating Filters - GFF), στα οποία θα καλλιεργηθούν υδρόβια φυτά (Typha macrophyte), υψηλής περιεκτικότητας σε άμυλο στο ρίζωμά τους, σε υδάτινους φορείς. Η παραγόμενη βιομάζα θα οδηγηθεί προς αξιοποίηση για παραγωγή βιοαιθανόλης.

Κατά τη διάρκεια του έργου οι εταίροι συζήτησαν σχετικά με τις δράσεις υλοποίησης του έργου, λαμβάνοντας υπόψιν το προβλεπόμενο διάγραμμα.

ο Δρ. Παναγιώτης Γραμμέλης, Διευθυντής Ερευνών στο ΕΚΕΤΑ και συντονιστής του έργου, παρουσίασε τις δράσεις του ΕΚΕΤΑ στη κυκλική οικονομία με έμφαση στο τομέα της παραγωγής βιο-καυσίμων. Ο Δρ Γραμμέλης καθόρισε το πλαίσιο των δράσεων του έργου το οποίο εναρμονίζεται πλήρως με τις οδηγίες της ΕΕ σχετικά με τη βιώσιμη ανάπτυξη στο τομέα της παραγωγής βιοκαυσίμων.

 

Ο κ. Δημήτρης Κουρκούμπας, επιστημονικός συνεργάτης του ΕΚΕΤΑ παρουσίασε τη βασική ιδέα και τη δομή του έργου, καθώς επίσης και τις σχετικές του δράσεις, δίνοντας έμφαση στις αρμοδιότητες του κάθε εταίρου για την εκτέλεση του έργου.

Πληροφορίες:

-Μαρία Καρέλλα-Γραμματεία/ Τηλ.: 211 1069500/ Email: karella@certh.gr