Ελληνικά   English  
Αρχική  |   Ενημέρωση  |   Εκδηλώσεις  |   Διαγωνισμοί  |   Θέσεις Εργασίας  |   My Certh  |   Επικοινωνία
Εκτύπωση σελίδας
ΕκδηλώσειςΗμερίδες / Συνέδρια

Open Day IMET 2018


 

Το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (IMET) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ),  ανοίγει τις πύλες του στο ευρύ κοινό την Κυριακή 11 Νοεμβρίου από τις 10 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα προκειμένου να γιορτάσει την έξυπνη και βιώσιμη κινητικότητα. Το OPEN DAY, που αποτελεί νέο θεσμό και θα πραγματοποιηθεί και φέτος για 2η συνεχόμενη χρονιά, θα δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν στους χώρους του ΙΜΕΤ, να συνομιλήσουν με το προσωπικό του και να γνωρίσουν από κοντά το έργο του.

Πιο συγκεκριμένα, οι επισκέπτες θα ενημερωθούν από ειδικούς τεχνικούς επιστήμονες του Ινστιτούτου για τις νέες τεχνολογίες αυτοκίνησης και όλα τα εξελιγμένα συστήματα υποστήριξης της βιώσιμης κινητικότητας. Παράλληλα,  θα γνωρίσουν την κινητή μονάδα Κυκλοφορίας – Περιβάλλοντος - Οδοστρωμάτων και θα λάβουν πληροφορίες για το οικολογικό και ενεργειακό αποτύπωμα των μετακινήσεων τους.

Στο κέντρο Παρακολούθησης, Κυκλοφορίας και Κινητικότητας, οι επισκέπτες θα ενημερωθούν για την κίνηση στην πόλη και τις διαθέσιμες υπηρεσίες κινητικότητας, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν τον προσομοιωτή αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας ή και ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις δημιουργικής απασχόλησης με επιστημονικό χαρακτήρα και στόχο την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων γύρω από την οδική ασφάλεια (θεατρικές παραστάσεις,  διαδραστικές εμπειρίες και ειδικά σχεδιασμένες διαδρομές στους χώρους του Ινστιτούτου). Τέλος, θα δοθούν αναμνηστικά δώρα, στους επισκέπτες.

Δείτε την Αφίσα και το Πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.imet.gr/openday2018/