Ελληνικά   English  
Αρχική  |   Ενημέρωση  |   Εκδηλώσεις  |   Διαγωνισμοί  |   Θέσεις Εργασίας  |   My Certh  |   Επικοινωνία
2014
Εκτύπωση σελίδας
ΕνημέρωσηΝέα

2014


<B>Οδηγός Στερεών Βιοκαυσίμων & Λεβήτων Βιομάζας για Εφαρμογές Οικιακής Θέρμανσης </B> <span style="COLOR: #0767b3"></span>
Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Έργου "BioMaxEff" έχει συνταχθεί ο παραπάνω Οδηγός Στερεών Βιοκαυσίμων από το ΙΔΕΠ /ΕΚΕΤΑ τον Σεπτέμβριο του 2014
<B>Χρυσό Βραβείο για την Τεχνολογία «Ηλιακών Καύσιμων»</B> <span style="COLOR: #0767b3"></span>
Η τεχνολογία παραγωγής ηλιακών καυσίμων με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα που έχει αναπτυχθεί από το ΕΤΕΣΑ του ΙΔΕΠ/ΕΚΕΤΑ, βραβεύτηκε στη Διεθνή Έκθεση Εφευρέσεων και Τεχνολογίας της Ταïβάν
<B>«Η Βραδιά του ερευνητή» πάει Λιμάνι!</B> <span style="COLOR: #0767b3"></span>
Η «Βραδιά του Ερευνητή» αλλάζει χώρο και θα διεξαχθεί -την ίδια μέρα και ώρα (Παρασκευή 26/9 από τις 18.00)- στην Αποθήκη Γ στο Λιμάνι.
<B>The Street Value of Science: Πόσα πιάνει η επιστήμη στην πιάτσα;</B> <span style="COLOR: #0767b3"></span>
Ο Θανάσης Κωνσταντόπουλος του ΕΚΕΤΑ, ο Νίκος Ντουνούσης και οι Backbone σε ένα διάλογο επιστήμης/τεχνολογίας και μουσικής στα πλαίσια της «Βραδιάς του Ερευνητή 2014»
<B>Βραδιά του Ερευνητή στην Αποθήκη Γ στο Λιμάνι, Θεσσαλονίκη</B> <span style="COLOR: #0767b3"></span>
26 Σεπτεμβρίου 2014, από τις 6:00 το απόγευμα σας περιμένουμε στην Αποθήκη Γ στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης σε μια βραδιά που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων. Μια βραδιά γεμάτη έρευνα και τεχνολογία!
<B>Βραδιά του Eρευνητή 2014</B> <span style="COLOR: #0767b3"></span>
Το ΕKETA συντονιστής στην πανευρωπαϊκή Βραδιά του Ερευνητή στη Θεσσαλονίκη, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου, στην Αποθήκη Γ στο Λιμάνι.
<b>Εβδομάδα  «Ευφυούς» Κινητικότητας Θεσσαλονίκης   </b> <span style="COLOR: #0767b3"><br>22-26 Σεπτεμβρίου 2014
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Ινστιτούτο Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης, οργανώνουν την «Εβδομάδα ευφυούς κινητικότητας Θεσσαλονίκης» από 22 έως 26 Σεπτεμβρίου 2014.
<B>Θερινό Σχολείο για τις «Έξυπνες Πόλεις» </B> <span style="COLOR: #0767b3"></span>
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το θερινό σχολείο στην πόλη του Βόλου από τις 13-18 Ιουλίου.
Συνδιοργανωτές: Network of Excellence in IΝternet Science - EINS που συντονίζεται από το ΕΚΕΤΑ, με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας υπό την επίβλεψη του καθ. Λέανδρου Τασιούλα.
<B>Έκθεση φωτογραφίας Ελένης Παπαϊωάννου </B> <span style="COLOR: #0767b3"></span>
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 15 Ιουνίου 2014 και η διάρκεια της θα είναι μέχρι τις 2 Αυγούστου 2014.
<B>Ηλεκτρομαγνητικά Πεδία & Επιδράσεις στην Υγεία. Από την Επιστήμη στην Άσκηση Πολιτικής & στην Ενημέρωση</B> <span style="COLOR: #0767b3"></span>
Δημόσια ακρόαση της νέας γνώμης της ειδικής επιτροπής της Ε.Ε. SCENIHR σχετικά με τις επιδράσεις των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στην υγεία
<B>Εναρκτήρια Συνάντηση για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ISS-EWATUS </B> <span style="COLOR: #0767b3"></span>
Στις 27-28 Φεβρουαρίου 2014, στο Επιστημονικό Κέντρο Πληροφοριών και Ακαδημαϊκή Βιβλιοθήκη στην Katowice, πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια συνάντηση των συνεργατών του προγράμματος ISS-EWATUS.
<U>Εκδήλωση Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ</U>: <BR> <b>Νέο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα - Πλαίσιο  για την Έρευνα & Καινοτομία "Ορίζοντας 2020"</B>@ ΕΚΕΤΑ
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώθηκε από τη ΓΓΕΤ, στις εγκαταστάσεις του ΕΚΕΤΑ, την Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014.
<B>Ετήσιο Βραβείο Καλύτερης Διδακτορικής Διατριβής </B><br> @ ΙΠΤΗΛ/ΕΚΕΤΑ <span style="COLOR: #0767b3"></span>
Το ΙΠΤΗΛ προκηρύσσει το Ετήσιο Βραβείο Καλύτερης Διδακτορικής Διατριβής που έχει απονεμηθεί από Ελληνικό Πανεπιστήμιο στον ευρύτερο τομέα της Πληροφορικής-Τηλεματικής.
Προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων:
31-01-2014.