Ελληνικά   English  
Αρχική  |   Ενημέρωση  |   Εκδηλώσεις  |   Διαγωνισμοί  |   Θέσεις Εργασίας  |   My Certh  |   Επικοινωνία
Εκτύπωση σελίδας
ΕνημέρωσηPress CornerΔελτία Τύπου @ ΕΚΕΤΑ

Δελτίο τύπου Επίσκεψη του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστου Δήμα στο ΕΚΕΤΑ
[5 Ιουλίου 2021]


Δευτέρα, 5.7.2021

Επίσκεψη πραγματοποίησε την Παρασκευή, 2 Ιουλίου 2021, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων (για θέματα Έρευνας και Καινοτομίας) κ. Χρίστος Δήμας, στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ). Τον Υφυπουργό υποδέχτηκε ο Πρόεδρος του ΕΚΕΤΑ, Δρ. Δημήτριος Τζοβάρας και ακολούθησε συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΕΤΑ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Δήμας ενημερώθηκε τόσο για την ερευνητική όσο και επιχειρηματική δραστηριότητα του Κέντρου, όπως αυτή αποτυπώνεται μέσα από την ανάληψη και διεκπεραίωση μεγάλων ερευνητικών προγραμμάτων αλλά και μέσα από την σημαντική οικονομική δραστηριότητα, που καταγράφουν οι έως σήμερα 15 spin-off εταιρίες του. Στη συνέχεια, ο κ. Δήμας έφτασε με το αυτοκινούμενο όχημα του ΕΚΕΤΑ | ΙΠΤΗΛ  στα Ινστιτούτα του Κέντρου όπου και  ξεναγήθηκε παρουσία των Διευθυντών και του Προέδρου του ΕΚΕΤΑ και ενημερώθηκε από κοντά για τα τεχνολογικά τους επιτεύγματα.

«Το ΕΚΕΤΑ πραγματοποιεί σημαντική έρευνα και πρωτοπορεί σε ένα εκτεταμένο φάσμα αντικειμένων. Στόχος μας, είναι να δούμε πώς μπορούμε να καλλιεργήσουμε εκείνες τις συνθήκες, προκειμένου να δώσουμε ακόμη περισσότερα εργαλεία, ακόμη περισσότερες δυνατότητες στο ερευνητικό και επιστημονικό δυναμικό του Κέντρου, για να μπορεί να προσφέρει ακόμη πιο βελτιωμένα προϊόντα και υπηρεσίες, να συνεχίζει να καινοτομεί και να δίνει πρακτικές λύσεις σε ζητήματα, που απασχολούν όλους μας», επεσήμανε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Δήμας.

Από την πλευρά του ο κ. Τζοβάρας ευχαρίστησε τον κ. Δήμα για την άριστη συνεργασία που έχει επιτευχθεί ανάμεσα στο Υπουργείο, τη Γενική Γραμματεία  Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ) και το ΕΚΕΤΑ, δηλώνοντας ότι προσβλέπει  στο μέλλον σε ακόμη περισσότερες από κοινού δράσεις σύνδεσης της έρευνας με τις πραγματικές ανάγκες των ελληνικών επιχειρήσεων.

 


Υποδοχή του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων από τον Πρόεδρο του ΕΚΕΤΑ
Συνάντηση του κ. Δήμα με το ΔΣ του ΕΚΕΤΑ και ενημέρωση
Ο κ. Δήμας με τον Πρόεδρο του ΕΚΕΤΑ και τους Διευθυντές των Ινστιτούτων
Ο Δρ. Δημήτριος Τζοβάρας συνομιλεί με τον Υφυπουργό Χρίστο Δήμα
Ο κ. Δήμας επιβιβάζεται στο αυτοκινούμενο όχημα του ΕΚΕΤΑ | ΙΠΤΗΛ
Ο κ. Δήμας μεταβαίνει στα Ινστιτούτα του ΕΚΕΤΑ με το αυτοκινούμενο όχημα
Λίγο πριν από την ξεναγήση στα Ινστιτούτα
O κ. Δήμας στον προσομοιωτή του ΕΚΕΤΑ | ΙΜΕΤ
O κ. Δήμας στη Μονάδα Προσθετικής Κατεργασίας του ΕΚΕΤΑ | ΙΠΤΗΛ
Περιήγηση στο εικονικο Μουσείο "Επανάστασις 1821"
Ενημέρωση για τις δραστηριότητες του ΕΚΕΤΑ | ΙΝΕΒ
Ενημέρωση για την έρευνα σε τεχνολογίες ενεργειακής επάρκειας διαστημικών αποστολών της ESA
Ενημέρωση για την έρευνα σε τεχνολογίες ενεργειακής επάρκειας διαστημικών αποστολών της ESA
Στο τέλος της επίσκεψης