Ελληνικά   English  
Αρχική  |   Ενημέρωση  |   Εκδηλώσεις  |   Διαγωνισμοί  |   Θέσεις Εργασίας  |   My Certh  |   Επικοινωνία
Εκτύπωση σελίδας
ΕνημέρωσηΝέα

Βράβευση για τη spin-off του EKETA farmB, στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος για startups στον τομέα της γεωργίας
[Πέμπτη, 4 Μαΐου 2023]


Εναρκτήρια διαφάνεια της επιχειρηματικής πρότασης της farmB που έλαβε βραβείο στο διαγωνιστικό μέρος του προγράμματος.

 

Αναμνηστική φωτογραφία βραβευμένων και συμμετεχόντων

 

Βραβείο για την παρουσίαση της επιχειρηματικής της πρότασης κατά την τελευταία μέρα του διαγωνιστικού προγράμματος “Accelerator Program for start - ups in the fields of agriculture between China and the countries of Central and Eastern Europe”, που διοργανώθηκε στην Σόφια της Βουλγαρίας 🇧🇬 από το ”Association  for   the   Promotion   of Agricultural   Cooperation   Between   China and   the   Central   and   Eastern   European countries”   (APACCCEEC), έλαβε η εταιρεία - τεχνοβλαστός του ΕΚΕΤΑ farmB.

Η επιχειρηματική πρόταση της farmB αφορούσε το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης βάσης χρηστών των συστημάτων διαχείρισης πληροφορίας και ανάλυσης δεδομένων γεωργικών εκμεταλλεύσεων της farmB, προσαρμοσμένων στις τοπικές απαιτήσεις, πρακτικές και συνθήκες. Επιπλέον αφορούσε και στην ανάπτυξη δικτύου συνεργατών στην αγορά της Κίνας και των χωρών της Κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, μετά την ήδη επιτυχημένη εισαγωγή στην αγορά της Νότιας Ευρώπης, με ταυτόχρονη ίδρυση και λειτουργία δυναμικών εργαστηρίων πρότυπων εφαρμογών.

Σκοπός του προγράμματος ήταν η υποστήριξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, η προσέλκυση νέων επιχειρηματιών, η ανταλλαγή γνώσεων αλλά και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας μεταξύ των χωρών μελών του APACCCEEC στον τομέα της γεωργίας. Οι περιοχές ενδιαφέροντος κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα του αγροτικού τομέα όπως για παράδειγμα καινοτόμες λύσεις στη γεωργία, εφαρμογή συστημάτων GIS, βιώσιμη γεωργία και βιολογικά προϊόντα, κυκλική οικονομία. 

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 45 startups από 15 διαφορετικές χώρες ενώ κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν, να εργαστούν και να συνεργαστούν με μέντορες και διδάσκοντες από τους ακαδημαϊκούς και επιχειρηματικούς κύκλους από την κεντρική και ανατολική Ευρώπη και την Κίνα.